Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Igor Dodon acuză că Centrul…

Igor Dodon acuză că Centrul Genderdoc-M a depus o plângere pe numele lui. Reacția directoarei administrative a organizației

Colaj ZdG

Fostul șef al statului, Igor Dodon, acuză Centrul de Informaţii Genderdoc-M că ar fi depus o „plângere penală și contravențională” pe numele său în urma unor declarații făcute de acesta în activitatea sa politică. Potrivit unei postări publicate de acesta pe 10 septembrie, organizația l-ar învinui de Instigare la acțiuni violente pe motive de prejudecată.

Astăzi, 11 septembrie, Angelica Frolov, directoarea administrativă a Centrului Genderdoc-M, a venit cu o reacție la afirmațiile lui Dodon. Ea spune că toate plângerele care au fost scrise de organizația pe care o conduce pe numele socialistului au fost depuse cu mult timp în urmă.

În postarea sa, Igor Dodon afirmă că plângerea ar fi fost depusă pe motiv că el „a admis ca angajament electoral” fraza „Nu vom permite implementarea propagandei LGBT în școli și în Chișinău, deoarece acest lucru este inacceptabil atât pentru majoritatea cadrelor didactice, cât și pentru părinții și familiile care au copii la școală”.

De cealaltă parte, Angelica Frolov, directorul administrativ al Centrului Genderdoc-M, afirmă că declarația la care face referire Dodon nici nu a fost făcută în acest an sau „cel puțin nu a fost documentată” de Genderdoc-M în această perioadă, iar dosarele în care figurează ONG-ul și fostul președinte se află la o etapă mai avansată.

„Dosarele pe care le avem cu el, sunt deja unul la CEDO și al doilea în instanță. Deci ambele au trecut de mult timp în urmă de procedura de investigații și ambele sunt pe alte declarații homofobe făcute de el”, a declarat Angelica Frolov.