Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Guvernul a propus denunțarea altor…

Guvernul a propus denunțarea altor 7 acorduri încheiate în cadrul CSI

Sursa foto: Guvernul R. Moldova

Alte 7 acorduri încheiate în cadrul Comunității Statelor Independente (CSI) ar putea fi denunțate. Guvernul R. Moldova a venit cu o propunere în acest sens în cadrul ședinței de pe 22 noiembrie, pe motiv că acestea nu aduc avantaje cetățenilor sau instituțiilor publice din țară.

„La momentul actual, autoritățile au identificat un număr de peste 100 de tratate încheiate în cadrul CSI care nu produc valoare adăugată pentru cetățeni. În prezent, au fost inițiate procedurile legale pentru denunțarea a 70 din aceste tratate. Aceste 7 acorduri vor completa cele peste 35 de acorduri deja denunțate pe linia CSI”, a punctat purtătorul de cuvânt al Guvernului, după ședința Executivului.

Documentele denunțate se referă la protecția sanitară, legislația fiscală, energie, educație, circulația medicamentelor falsificate, crearea spațiului științifico-tehnologic comun.

Anterior, țara noastră a denunțat un șir de acorduri din cadrul CSI, printre care Acordul care se referă la ajutorul reciproc în caz de accidente și situații excepționale, Acordul cu privire la colaborarea în domeniul protecției muncii, Acordul cu referire la susținerea și dezvoltarea micului antreprenoriat cu statele membre ale CSI și altele.

La începutul anului 2023, potrivit Registrului de Stat al Tratatelor pe care îl deține MAEIE, țara noastră era parte la 282 de documente cu statut de tratat internațional în cadrul CSI.