Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Guvernul a aprobat restructurarea financiar-administrativă…

Guvernul a aprobat restructurarea financiar-administrativă a proiectului de construcție a noului penitenciar

Oficiul Națiunilor Unite pentru Servicii de Proiecte (UNOPS) – o agenție ONU specializată în implementarea proiectelor mari de infrastructură, va fi responsabil de o parte din achizițiile necesare pentru construcția noului penitenciar din Chișinău. UNOPS va mai monitoriza și supraveghea etapele tehnice, va controla calitatea și va gestiona riscurile. Prevederea, care se regăsește în Amendamentul nr. 2 la Acordul-cadru de împrumut dintre R. Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru realizarea Proiectului de construcție a penitenciarului din Chișinău, a fost aprobată astăzi de Executiv, informează Ministerul Justiției.

Amendamentul nr. 2, care urmează a fi ratificată de Parlament, modifică și alte aspecte:

  • Termenului de încheiere a proiectului se prelungește până la 31 decembrie 2028;
  • Capacitatea penitenciarului va fi de 1050 de locuri.
  • Contribuția financiară din partea Guvernului se ridică la 25,9 milioane de euro, în urma majorării costului proiectului.

Ratificarea amendamentul Nr. 2 va contribui la realizarea obiectivului Guvernului de a îmbunătăți condițiile de detenție și de a asigura noi standarde de siguranță, securitate și disciplină, conform normelor internaționale. De asemenea, se va accelera viteza de implementare a proiectului și va fi asigurată calitatea și sustenabilitatea construcției.