Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Guvernul a aprobat proiectul de…

Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru modificarea Legii care reglementează administrarea terenurilor proprietate publică

Imagine simbol

Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru modificarea Legii care reglementează administrarea terenurilor proprietate publică. Proiectului în contextul declarării neconstituționale a prevederilor care limitau marja discreționară a autorităților publice locale, în domeniul stabilirii plăților pentru arenda terenurilor unităților administrative-teritoriale, se arată în comunicatul de presă al Executivului.

Astfel, proiectul prevede că plata anuală de arendă/locațiune a terenurilor proprietate publică, aferente bunurilor proprietate privată va constitui nu mai puțin de 2% din prețul normativ al pământului calculat pentru destinația respectivă. Mărimea concretă a plății va fi stabilită de către autoritățile competente în administrarea proprietății publice/autoritatea deliberativă a administrației publice locale.

Totodată, proiectul stipulează că modificările prevăzute de prezenta lege nu se aplică pentru contractele de arendă/locațiune a terenurilor proprietate publică aferente bunurilor proprietate privată în curs de realizare la data intrării în vigoare a prezentei legi.