Principală  —  Ştiri   —   Grupul Media Realitatea a achiziționat…

Grupul Media Realitatea a achiziționat Agenția de presă IPN

SURSA/ ipn.md

Această decizie reprezintă expresia voinței fondatorului IPN, Valeriu Vasilică și fondatorului Realitatea, Dumitru Țîra, de a impulsiona dezvoltarea și modernizarea Agenției de presă IPN, o instituție media cu o istorie de 20 de ani, conform declarației de presă Realitatea.md.

„Mă bucur că dl Valeriu Vasilică ne-a ales pe noi pentru această propunere și desigur că sunt entuziasmat de aceasta oportunitate. Consider că Agenția de presă IPN este printre puținele instituții media cu adevărat independente în piața media din Republica Moldova și garantăm că această abordare va rămâne neclintită. Politica editorială a Agenției IPN va rămâne în mod categoric aceiași. La fel ca și în cazul grupului media Realitatea, împreună cu colegii, vom contribui cu toate cunoștințele și capacitățile noastre pe partea de management de business. Agenția IPN va fi dezvoltată în continuare ca instituție media distinctă. Chiar dacă va face parte din conglomeratul de platforme și servicii media Realitatea, precum și va beneficia de infrastructura și suportul tehnic comun, Agenția IPN nu va fi integrată în organigrama Realitatea, rămânând o entitate separată”, declară Dumitru Țîra, fondatorului Realitatea.

Valeriu Vasilică, fondatorul IPN adaugă : Acum aproape 20 de ani, Agenția independentă IPN, echipa căreia avea în spate și experiența altor 7 ani de agenție de presă publică municipală, avea să fie cea de a 13-cea agenție de presă existentă la acel moment în Republica Moldova. Astăzi agenții independente generaliste sunt doar două. Înțelegerea a avut loc doar după de ce Grupul de presă Realitatea a confirmat angajamentul și a programat acțiuni menite să asigure menținerea politicii editoriale independente a Agenției pe viitor. Mulțumesc enorm abonaților noștri care ne-au onorat cu încrederea lor, alegându-ne în calitate de sursă de informație. Le dăm asigurări și pe această cale privind continuitatea, dar și consolidarea statutului independent al Agenției.

IPN este o agenție de presă independentă, fondată în anul 2005. Grupul Media Realitatea este o instituție media liberă și de utilitate publică, cu caracter informativ și educativ, publicând în limbile română, rusă și engleză. Grupul Media Realitatea a fost fondat în anul 2014 la inițiativa a 7 jurnaliști.