Grupul de inițiativă al Victoriei Furtună a depus solicitare de înregistrare la CEC
Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță că ar fi recepționat, vineri, 23 august, documentele pentru înregistrarea a încă unui grup de inițiativă pentru susținerea candidatului la funcția de președinte al Republicii Moldova.
Potrivit CEC, solicitarea a fost făcută de către grupul de inițiativă constituit de cetățeni în susținerea candidatei Victoria Furtună.
CEC are la dispoziție 3 zile de la recepționarea documentelor pentru a examina corectitudinea acestora și să emită o hotărâre privind înregistrarea sau refuzul înregistrării grupului de inițiativă.
Totodată, grupurile de inițiativă pentru susținerea candidaților Ion Chicu, Vasile Terlev, Octavian Țîcu și Alexandr Stoianoglo au fost înregistrare de CEC, vineri, 23 august, ca fiind în conformitate cu legea, astfel, candidații menționați își vor putea primi listele pentru colectarea semnăturilor.
De la începutul perioadei de depunere a cererilor în vederea înregistrării grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova, CEC a recepționat alte 11 dosare.
Perioada de depunere a cererilor va dura până pe 31 august 2024, potrivit CEC.
Anterior, fosta procuroare Victoria Furtună a anunțat că va candida la prezidențialele din acest an: „Mă înscriu în cursa prezidențială ca candidat independent. Sunt sigură ca cunoștințele mele profesionale și abilitățile de lider vor aduce pace, liniște și prosperitate în casa noastră comună – REPUBLICA MOLDOVA”, a declarat această, într-o postare făcută publică pe rețelele de socializare.
Alegerile prezidențiale și referendumul constituțional pentru integrarea europeană a Republicii Moldova vor avea loc în aceeași, pe 20 octombrie 2024.
ZdG a scris anterior despre procurora demisionară : Victoria Furtună a fost procuroră la Procuratura Anticorupţie din 2016. Până atunci, din anul 2008, Furtună a activat la Procuratura sect. Botanica din Chişinău. Aceasta a ajuns în atenţia opiniei publice în 2017, când s-a ocupat de gestionarea dosarului penal pe numele lui Iurie Chirinciuc, pe atunci, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, iar ulterior, şi de dosarul penal al lui Dorin Chirtoacă, fostul primar al mun. Chişinău.