Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Grindină și ploi cu descărcări…

Grindină și ploi cu descărcări electrice: meteorologii au emis cod galben de instabilitate atmosferică

Foto: Shutterstock

Serviciul Hidrometeorologic de Stat din R. Moldova (SHS) a emis cod galben de instabilitate atmosferică. Avertizarea meteorologică, potrivit sinopticienilor, este valabilă pentru ziua de sâmbătă, 1 iunie 2024, în intervalul de timp 14:40-24:00.

SHS atenționează că se așteaptă și grindină slabă.

„Se prevăd descărcări electrice cu ploi de scurtă durată, izolat averse puternice (15-25 l/m2 ) cu grindină slabă și intensificări ale vântului în rafale de până la 15-18 m/s”.

Avertizarea vizează tot teritoriul R. Moldova.

Foto: SHS


În legătură cu avertizarea meteorologică privind căderea ploilor de scurtă durată, izolat averse puternice (15-25 l/m2), SHS menționează că pentru data de 1 iunie se prognozează izolat formarea scurgerilor intensive ale apei pe pante, cu risc de inundații locale.

Totuși, potrivit datelor de pe site-ul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, temperaturile vor rămâne ridicate pe parcursul zilei, acestea oscilând între 28…31°C. Noaptea termometrele vor indica valori între 13…16°C.

În contextul codului galben, Primăria Municipiului Chișinău face apel către locuitorii și oaspeții capitalei, să dea dovadă de prudență, pentru a-și proteja sănătatea și bunurile materiale.

„Pentru a preveni eventuale incidente, provocate de precipitații abundente, cetățenii care se află în afara locuinței sunt îndemnați să se adăpostească în locuri sigure și să evite aflarea sub arbori bătrâni. Iar automobiliști să fie prudenți la drum și să ocolească șantierele în lucru/drumurile aflate în reparație, pentru că se pot forma acumulări de apă și de pietriș”, se arată în postarea municipalității.