Principală  —  IMPORTANTE   —   „Gest prostesc”, astfel a criticat…

„Gest prostesc”, astfel a criticat Igor Grosu membrii Ansamblului „Joc” care au dansat cu Ilan Șor la Sankt Petersburg

Captură de ecran/Privesc.eu

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, consideră că artiștii, care riscă să fie demiși din Ansamblul Joc, ar fi trebuit să dea dovadă de mai mult discernământ și mândrie. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „La 360 de grade” de la Radio Moldova. Acesta a criticat decizia unui grup de dansatori ai Ansamblului „Joc” de a dansa, la Sankt Petersburg, alături de oligarhul fugar Ilan Șor și reprezentanții partidelor afiliate acestuia.

„Acest ansamblu este emblemă, este istorie, și iată un gest de acesta… vorba aceea: poți să construiești numele și imaginea toată viața și este de ajuns un gest de acesta prostesc și ai șters cu buretele tot. Cred că trebuie mai mult discernământ și mândrie. Chiar să dansezi în fața unor bandiți, unor criminali? Țara aceasta rade de pe pământ orașe, sate. 21 de mii de copii deportați. Și tu te duci acolo și faci chef?”, spune Igor Grosu.

Amintim că Ministerul Culturii a demarat o anchetă internă după ce Ziarul de Gardă a scris că unii dansatori ai ansamblului de stat „Joc” au încins o horă, în Rusia, la un forum economic la care a participat oligarhul fugar Ilan Șor și reprezentanții blocului „Victorie”, dar și deputați socialiști.

Reprezentanta conducerii Ansamblului „Joc”, Maria Andriuță, spune că dansatorii nu au anunțat despre plecarea la Sankt Petersburg și au plecat pe cont propriu.

Noi nu am știut că ei se deplasează acolo, n-am fost înștiințați că ei se duc anume la Sankt Petersburg și anume să participe la acest eveniment. Acolo au plecat o parte din cei care nu sunt în trupa permanentă, dar sunt și dansatori care fac parte din trupă”, a declarat Andriuță.

EXCLUSIV Dansatorii „Joc”, în horă cu Ilan Șor, la Sankt Petersburg. Prima reacție a conducerii ansamblului