Principală  —  Ştiri   —   GagauziyaLand, proiectul finanțat de fugarul…

GagauziyaLand, proiectul finanțat de fugarul Ilan Șor, anunță că își deschide porțile, deși conducerea autonomiei găgăuze acuza Guvernul și Președinția că ar pune piedici în calea construcției parcului

Sursă: KP.MD

Parcul GagauziyaLand promis de bașcana Găgăuziei Evghenia Guțul, a cărui construcție este finanțată de fugarul Ilan Șor, condamnat într-un dosar din frauda bancară, anunță că își deschide porțile începând cu 18 august, deși, cu câteva luni în urmă, conducerea autonomiei găgăuze acuza Guvernul și Preșidenția că ar pune piedici în calea construcție acestuia. Anunțul despre deschidere a fost făcut de presa din Găgăuzia, pe rețelele de socializare.

Potrivit Gagauzia24, parcul de distracții GagauziyaLand, construit în Congaz, își va începe activitatea de duminică, 18 august.

Anterior, Ziarul de Gardă a scris despre construcția parcului de distracții GagauziyaLand, una dintre principalele promisiuni electorale ale bașcanei Evghenia Guțul, care în luna iunie era încă un proiect nefinalizat.

Conducerea autonomiei găgăuze acuza Guvernul și Președinția că ar pune piedici în calea construcției acestui parc – prin diverse controale care sunt efectuate pe șantier.

Autoritățile de control din domeniul construcției susțineau că au făcut controale în conformitate cu legea și că au depistat nereguli, în timp ce guvernarea a negat orice implicare.

Parcul numit GagauziyaLand se dorește a fi o copie a celui de la Orhei – OrheiLand și urma să fie gata la 1 iunie, de Ziua Copiilor. Evghenia Guțul, bașcana regiunii găgăuze, a dat asigurări în campania electorală că, la fel ca la Orhei, totul va fi gratuit.

Guvernatoarea s-a lăudat că proiectul este susținut de Ilan Șor, oligarhul fugar condamnat la 15 ani de închisoare într-un dosar privind furtul miliardului și că este implementat din fonduri extrabugetare.

VIDEO „GagauziyaLand”, între acuzații, falsuri și fapte: „Ei nu au scopul de a construi acel parc, dar de a uni poporul înainte de alegeri”