Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   G4Media/ Actorul român Florin Piersic…

G4Media Actorul român Florin Piersic a fost scos de la Terapie Intensivă: „Evoluția pacientului este bună”

Sursa foto: Florin Piersic/ Facebook

Florin Piersic, unul dintre cei mai cunoscuți actori români, a fost scos de la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Foișor și a început să se deplaseze cu cadrul de mers, potrivit unui comunicat al spitalului bucureștean. „Evoluția pacientului este bună, a început mobilizarea cu cadrul de mers pe distanțe scurte”, arată medicii de la Spitalul Foișor, conform G4Media.

Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost transferat săptămâna trecută la Spitalul „Foişor”, unde i-a fost scoasă proteza de la genunchi, considerată sursa principală a infecţiei grave care a determinat internarea acestuia în Cluj.

Marele actor a fost operat joia trecută în regim de urgență, având în vedere starea sa gravă, iar după operație a fost transferat la Terapie Intensivă, în stare stabilă. Actorul fusese transferat de la Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca la Institutul „Matei Balş”.

Conducerea Institutului Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca a explicat săptămâna trecută că actorul Florin Piersic a fost transferat la Bucureşti la cererea familiei sale, nu pentru că în oraş n-ar fi putut să fie tratat în cele mai bune condiţii.

Medicii de la Institutul Inimii din Cluj au explicat că actorul avea o infecție generalizată în organism, septicemie, astfel că situația sa este gravă, fiindu-i pusă viața în pericol. Medicii au precizat că protezele din organism mențin focare secundare de infecție, care nu pot fi tratate cu antibiotic. Din acest motiv, la Cluj i-au fost scoase lui Florin Piersic sondele de la stimulatorul cardiac de la inimă, implantat în urmă cu 15 ani, iar la București urmează scoaterea protezei de la genunchi.

De-a lungul timpului, Florin Piersic a primit titlul de „Cetăţean de Onoare” al mai multor oraşe din România precum Bacău, Cluj-Napoca, Caracal, Sighet, Suceava, Baia Mare, Oradea, Bucureşti și Galaţi. Având în vedere că tatăl său a activat în calitate de medic veterinar în Basarabia, la Soroca, actorul se simte foarte atașat de meleagurile Moldovei și mereu a rămas profund impresionat de ospitalitatea și căldura cu care a fost primit pe aceste meleaguri.

Pe 10 decembrie 2012, prin decretul fostului preşedinte Nicolae Timofti, actorului i s-a acordat cetăţenia R. Moldova și titlul onorific de Artist al Poporului. Acest titlu i-a fost acordat „în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în dezvoltarea artei scenice, pentru succese remarcabile în activitatea de creație și contribuție substanțială la aprofundarea relațiilor culturale dintre România și R. Moldova”.