Principală  —  IMPORTANTE   —   Fuziunea dintre partidul lui Ion…

Fuziunea dintre partidul lui Ion Ceban și fostul PDM, tot mai aproape?

Sursa foto: Partidul Social Democrat European/ Facebook

Liderul partidului Mișcarea Alternativa Națională (MAN), Ion Ceban, a avut recent o întrevedere cu președintele Partidului Social Democrat European (PSDE), Ion Sula. Anterior, Ceban s-a întâlnit și cu premierul României și liderul PSD, Marcel Ciolacu, în contextul zvonurilor privind o posibilă fuziune între MAN și PSDE, partid înfrățit cu PSD-ul condus de Ciolacu.

Cei doi au postat câteva fotografii de la întrevedere pe rețelele de socializare, fără a menționa însă care au fost subiectele abordate.


Potrivit lui Ceban, discuțiile au fost la „nivel de echipă”.


În noiembrie, Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a declarat că foarte curând ar urma crearea unei coaliții între MAN și PSDE, edilul capitalei, Ion Ceban, urmând să conducă formațiunea nou-formată.

„În zilele următoare, Ceban pleacă la București, să facă nuntă. Se pregătește fuziunea partidelor: PSDE Moldova cu MAN-ul lui Ceban și Ceban să-l conducă”, a declarat Usatîi.

Ulterior, Ion Ceban s-a întâlnit la Guvernul României cu premierul Marcel Ciolacu, potrivit presei române. Vizita a fost una neoficială și nu a figurat pe agenda celor doi oficiali.

Deocamdată, informația că într-adevăr ar urma crearea unei coaliții între cele două fracțiuni politice nu a fost oficial confirmată de niciuna din părți.