Principală  —  IMPORTANTE   —   Funcționarii publici din R. Moldova…

Funcționarii publici din R. Moldova vor putea participa la programe de formare profesională în instituțiile Uniunii Europene. Detașările vor avea o durată de la trei la cinci luni

Funcționari publici din R. Moldova vor putea participa la programele NEPT (Experți Naționali în Formare Profesională) și SNE (Experți Naționali Detașați), datorită unui acord semnat de viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov și Comisarul european pentru buget și administrație, Johannes Hahn.

R. Moldova este primul dintre statele aflate în proces de negociere, care va beneficia de aceste programe, anunță Cristina Gherasimov.

„Detașările se vor organiza de două ori pe an și vor avea o durată de la trei la cinci luni. În cadrul acestora, funcționarii publici vor avea posibilitatea de a cunoaște din prima sursă metodele de lucru și politicile Comisiei Europene, de a pune în practică cunoștințele și experiența lor profesională, dar și de a munci zilnic într-un mediu vibrant și competitiv”, precizează Gherasimov.

„Programele NEPT și SNE ne vor ajuta să construim instituții eficiente, cu funcționari publici mai bine pregătiți în a-și aduce contribuția la agenda europeană a țării noastre”, mai spune viceprim-ministra pentru Integrare Europeană.