Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Fox va plăti companiei Dominion…

Fox va plăti companiei Dominion Voting Systems 787,5 milioane de dolari pentru a soluționa procesul pentru defăimare

Sursa foto: the New York Times

Fox Corporation și rețelele sale de cablu au convenit marți, 18 aprilie, să plătească 787,5 milioane de dolari către Dominion Voting Systems pentru a soluționa un proces de defăimare din cauza afirmațiilor false, precum că aparatele Dominion au influențat rezultatul alegerilor prezidențiale din SUA din 2020, transmite CNBC.

Acordul, care îi va costa pe cei de la Fox aproape jumătate din cei 1,6 miliarde de dolari pe care Dominion i-a cerut inițial, a fost încheiat din motiv că argumentele de început au fost amânate cu ore în șir pe fondul speculațiilor că părțile discutau o soluționare a cazului.

Directorul general al companiei Dominion, John Poulos, a declarat reporterilor că acesta este un eveniment „istoric”.

„Fox a recunoscut că a spus minciuni despre Dominion care au cauzat daune enorme companiei mele, angajaților noștri și clienților pe care îi deservim. Nimic nu poate compensa asta. De-a lungul acestui proces, am căutat dreptate și am crezut că dovezile aduse să facă lumină în acest caz au subliniat consecințele răspândirii minciunilor. Reflectarea veridică de către mass-media este esențială pentru democrație”, a spus Poulos.

Judecătorul Curții Superioare Eric Davis a chemat juriul și 12 jurați supleanți în sala de judecată cu puțin timp înainte de ora 16:00, doar ca să anunțe că nu vor mai asculta nicio mărturie și nu vor mai revizui nicio dovadă. „Părțile au rezolvat acest caz”, le-a spus Davis.

Și cei de la Fox News Media au făcut declarații.

„Suntem încântați că am ajuns la o soluționare a disputei noastre cu Dominion Voting Systems. Recunoaștem că hotărârile Curții care constată că anumite afirmații despre Dominion sunt false. Această înțelegere reflectă angajamentul continuu al Fox față de cele mai înalte standarde jurnalistice”, au spus reprezentanții Fox News Media.

Dominion, care vinde aparate de vot și software pentru alegeri, a susținut că Fox News și rețeaua soră Fox Business au acuzat „în mod intenționat și fals” Dominion pentru pierderea în 2020 a fostului președinte Donald Trump în fața președintelui Joe Biden, difuzând afirmații nefondate despre companie.