Principală  —  IMPORTANTE   —   Fotograful care a suprins momentul…

Fotograful care a suprins momentul exploziei la Naslavcea: „Oamenii au ieșit speriați din case”

Foto: Facebook/ Maxim Chumash

Fotograful Maxim Ciumaș este primul care a surprins imaginile cu explozia de la marginea satului Naslavcea din dimineața zilei de luni, 31 octombrie. Ulterior, el a transmis autorităților fotografiile.  

Maxim Ciumaș a declarat pentru ZdG că oamenii din zonă s-au speriat. „E una să citești asta în știri, și alta să vezi cu ochii tăi”, menționează el. 

„Azi dimineața trebuia să fotografiez satul Naslavcea în culorile toamnei, dar așa s-a întâmplat că atunci când plecam, am auzit o șuierătură puternică și o explozie. A fost înfricoșător. Primele fotografii sigur că le-am transmis Poliției. 

Noi am trecut prin sat și oamenii toți au ieșit din casă, fiind speriați. Era dimineața devreme, iar oamenii au ieșit în drum…

Noi ne-am îndepărtat, dar anume în sat îmi imaginez cum era situația. Eu am plecat de acolo, din motive de siguranță. E înfricoșător, într-adevăr. E una când citim știrile că undeva a explodat ceva, eu tot le urmăresc, dar când chiar în fața ta șuieră o rachetă și explodează, e groaznic”, spune Ciumaș pentru ZdG.

În această dimineață, o rachetă doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut în extremitatea de nord a localității Naslavcea din R. Moldova, aflată la hotar cu Ucraina. Potrivit responsabililor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, din primele informații, nu sunt înregistrate victime, dar ferestrele mai multor locuințe din sat au fost distruse.