Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   FOTO/ Maia Sandu a primit…

FOTO Maia Sandu a primit la Leipzig premiul „Robert Blum pentru Democrație 2024”

Foto: președinția

Șefa statului, Maia Sandu, a primit, la Leipzig, premiul „Robert Blum pentru Democrație 2024”, oferit sub patronajul Președintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, anunță aparatul prezidențial într-un comunicat. Premiul este însoțit de 25000 de euro, sumă pe care președinta o va dona. 

Robert Blum a fost un politician german din secolul al XIX-lea, care a luptat pentru unificarea Germaniei, pentru justiție și libertate. Premiul care-i poartă numele este oferit la fiecare doi ani personalităților care s-au remarcat în promovarea drepturilor omului și democrației.

„În vremuri în care războiul a revenit în Europa și când democrația liberală trebuie să se afirme pe plan intern și extern, conduceți țara cu încredere și curaj. Fie ca acest Premiu să vă dea putere să vă continuați angajamentul pentru o Moldovă democratică și europeană”, a afirmat președintele Steinmeier, după întrevederea de ieri cu șefa statului, la Berlin.

Președinta a subliniat în discursul său că premiul „nu este doar o recunoaștere a eforturilor” sale, dar și o dovadă a „rezilienței și determinării cetățenilor Republicii Moldova în calea spre democrație”.

Șefa statului se află într-o vizită de lucru în Germania, în perioada 17-18 mai, unde a avut întâlniri cu oficiali ai Germaniei, inclusiv președintele Steinmeier, cancelarul Olaf Scholz și președinta Bundestagului, Bärbel Bas. De asemenea, vineri s-a văzut cu comunitatea de moldoveni din Berlin și urmează să discute azi și cu conaționalii din Frankfurt pe Main.