Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   FOTO/ Mai mulți sportivi moldoveni…

FOTO Mai mulți sportivi moldoveni au înregistrat performanțe la Campionatul European de Para Powerlifting

Lotul naţional paralimpic al R. Moldova a înregistrat „rezultate remarcabile” la Campionatul European de Para Powerlifting, care s-a desfăşurat în perioada 24-29 septembrie 2022 la Tbilisi, Georgia, anunță Ministerul Educației într-un comunicat.

Ştefan Roşca a reuşit să cucerească două medalii de argint (Best Lift şi Total Lift) în categoria de până la 107 kg.

Totodată, Larisa Marinenkova a luat argintul (Total Lift) și medalia de bronz (Best Lift) în categoria de greutate de până la 73 kg.

Fiind la prima sa participare la campionat, Egor Briculschi a reușit să devină Campion European (Best Lift şi Total Lift) printre Juniori la categoria de greutate 80 kg, iar Denis Raiul a izbutit să se claseze pe locul 3 (Total Lift).

„Victoriile obținute de către sportivi sunt și ale antrenorilor lotului naţional paralimpic: Zinaida Iov şi Dumitru Prodan. Performanțele sportivilor paralimpici, înregistrate la Campionatul European de Para Powerlifting, sunt memorabile pentru Republica Moldova – toți sportivii din delegația țării noastre au câștigat medalii”, menționează Ministerul Educației.

Campionatul de la Tbilisi a reprezentat o treaptă obligatorie în calificările de la Jocurile Paralimpice Paris 2024.

În 2021, Ștefan Roșca a adus R. Moldova medalia de aur la Cupa Mondială de powerlifting, desfășurată în Marea Britanie, la Manchester. El a reușit să ridice 194 de kilograme, clasându-se pe primul loc la categoria sa de greutate – 97 de kilograme.  

Sportivul a povestit atunci pentru ZdG despre felul în care, înainte de acest premiu, și-a făcut jumătate de an antrenamentele în garaj, despre modul în care R. Moldova, cu greu, a găsit să-i dea o uniformă pentru competiție, despre faptul cum a rămas fără bursă sportivă în ultimele luni, dar și despre ce înseamnă să nu cedezi, indiferent de circumstanțe, atât în sport, cât și în viață.