Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   VIDEO/ În semn de solidaritate…

VIDEO În semn de solidaritate cu poporul israelian, clădirea Parlamentului a fost iluminată în culorile drapelului Israelului

Sursa foto: Parlamentul R. Moldova

Clădirea Parlamentului a fost iluminată miercuri seara în culorile drapelului statului Israel, în semn de solidaritate. Acțiunea are loc în contextul în care în Israel a fost declarată stare de război, după ce țara a fost atacată sâmbătă, 7 octombrie, de gruparea militantă islamistă Hamas.

„Suntem solidari cu Israelul și poporul israelian”, se menționează în mesajul transmis de Președintele Parlamentului, Igor Grosu, pe pagina sa de Facebook.

Gruparea militantă palestiniană Hamas a lansat sâmbătă, 7 octombrie, un atac fără precedent împotriva Israelului. Atacul a avut loc la cea de-a 50-a aniversare a războiului din 1973, în care statele arabe au atacat Israelul în ziua de Yom Kippur, cea mai sfântă zi din calendarul evreiesc.

Presa israeliană scrie că bilanțul atacurilor Hamas a ajuns la 900 de morți, majoritatea fiind civili împușcați în casele lor, pe străzi sau la un festival.

Printre victime este și un cetățean moldovean în vârstă de 35 de ani, care activa în apropierea zonei de conflict. Despre acest lucru au anunțat reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova (MAEIE) anunță miercuri, 11 octombrie.

În acest context, Ambasada R. Moldova din Israel funcționează de luni, 10 octombrie, într-un regim de alertă și furnizează doar servicii consulare de urgență (eliberarea titlurilor de călătorie). Până acum, Ambasada a primit peste 300 de solicitări pentru informații referitoare la situația din țară și la zborurile comerciale.

Cetățenii moldoveni care se afla pe teritoriul Statului Israel sunt rugați să se înregistreze folosind acest formular: https://shorturl.at/tvCR9

Conform MAEIE, zborurile comerciale de pe Aeroportul Ben Gurion continuă să opereze pe rutele Tel-Aviv – Chișinău, Tel-Aviv – București și alte destinații europene.Publicitate

Informații de contact:

  • pagina web: https://israel.mfa.gov.md/
  • email: tel-aviv@mfa.gov.md
  • telefon de urgență, inclusiv WhatsApp: +972527789772 și +972527998396 (în regim 24/7)

Centru de Apel MAEIE:

  • 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova.
  • +373 22 188 000 – pentru apeluri de la telefonul mobil sau de peste hotare.
  • +37379818081 (inclusiv WhatsApp)
  • mail: call.center@mfa.gov.md