Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ Consecințele ploii abundente și…

FOTO Consecințele ploii abundente și vântului puternic în capitală: crengi rupte și arbori doborâți, în mai multe sectoare

Sursa: Primăria Chișinău/Telegram

Primăria municipiului Chișinău anunță că în mai multe sectoare din capitală, în urma vântului puternic și ploii abundente din seara zilei de marți, 7 mai, au căzut crengi și arbori.

Echipa de serviciu de defrișatori ai Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” a intervenit ieri seară în mai multe locații din municipiul Chișinău, pentru a înlătura situațiile de avariere apărute în urma rafalelor de vânt, care a rupt crengi și doborât la sol mai mulți arbori.

Astfel, pe străzile V. Dokuceaev, Aleea Gării, Ion Pruncul, Studenților și Tudor Vladimirescu, ca urmare a vântului puternic, au căzut crengi, „iar câțiva arbori cu sistemul radicular la suprafață au fost doborâți la sol”.

„Totodată, drumarii Regiei „Exdrupo” au verificat străzile cu risc sporit de inundare și au intervenit prompt. La necesitate, au fost ridicate grilele de la gurile de scurgere, pentru a asigura o evacuare eficientă a apei de pe carosabil și a menține siguranța pe drumurile municipale”, notează autoritățile.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis marți un cod galben de instabilitate atmosferică. Astfel, conform meteorologilor, marți, 7 mai, ora 14:00 – 23:00, au fost așteptate descărcări electrice cu ploi de scurtă durată. Izolat averse puternice (15-25 l/m2) cu grindină și vijelie în rafale de până la 15-20 m/s.