Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   FOTO/ Cea mai intensă noapte…

FOTO Cea mai intensă noapte de bombardamente în Fâșia Gaza, de la începutul războiului: Israelul își extinde operațiunile terestre

Sursa foto: Profimedia Images

Israelul spune că trupele și tancurile sale rămân pe teritoriul Gaza, după ce, în noaptea spre 28 octombrie, a lansat un atac major împotriva Hamas. Israelul spune că aviația israeliană a lovit 150 de ținte subterane, care, potrivit lor, ar fi tuneluri teroriste, notează BBC.

Rețelele de comunicații din Gaza au fost întrerupte vineri seara, 27 octombrie, din cauza bombardamentelor. Ulterior, au urmat raiduri aeriene israeliene intense, în urma cărora au fost distruse sute de clădiri în Fâșia Gaza.

Corespondentul BBC Rushdi Abualouf a declarat că bombardamentele de peste noapte au fost „la o scară nemaiîntâlnită până acum, provocând haos și panică”.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Armate ale Israelului, Daniel Hagari, a făcut o actualizare în această dimineață pentru a spune că trupele rămân „pe teren”.

Tot Hagari a anunțat vineri seara că forțele terestre ale Israelului „își extind operațiunile terestre”, relatează Sky News, potrivit digi24.

„Suntem pregătiți pe toate fronturile pentru a păstra securitatea Israelului”, a spus Hagari în timpul unei declarații televizate.

Totuși, oficialii se abțin să anunțe clar ofensiva la sol, cel mai probabil, ca să nu pună în pericol viețile celor peste 220 de ostatici. Extinderea operațiunii îngrijorează însă rudele acestor prizonieri, care au cerut explicații ministrului Apărării, scrie digi24.

Încă nu se cunoaște câte persoane au fost ucise în atacurile aeriene intense de aseară, dar ultimele cifre ale Ministerului Sănătății din Gaza, condus de Hamas, raportează că 7 703 de persoane au fost ucise în atacurile Israelului asupra Gaza din 7 octombrie, inclusiv peste 3 500 de copii.

Adunarea Generală a Națiunilor Unite a adoptat cu o majoritate covârșitoare o rezoluție care solicită un armistițiu umanitar în Gaza.