Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ 16 secții de votare,…

FOTO 16 secții de votare, deschise în România pentru moldovenii care vor participa la scrutinele din 20 octombrie

Sursa foto: Tatiana Pascovschi

În România, în ziua alegerilor prezidențiale și a referendumului constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană, vor fi deschise 16 secții de votare, printre care trei la București, două la Iași și două la Cluj-Napoca, conform datelor publicate de Comisia Electorală Centrală (CEC).

Astfel, moldovenii aflați la București își vor putea exercita dreptul la vot în incinta Autorității Electorale Permanente (AEP) de pe strada Stavropoleos nr. 6, în incinta Autorității Electorale Permanente, strada Eugeniu Carada, nr. 1, precum și în incinta Autorității Electorale Permanente, strada Eugeniu Carada, nr. 1, sectorul III.

Cetățenii moldoveni care locuiesc la Iași vor putea vota la scrutine în cadrul Casei de Cultură a Studenților de pe strada Vasile Conta, nr. 30, dar și în cadrul Școlii primare Gheorghe Asachi de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt, nr. 64.

Lista secțiilor de votare deschise în România:

Sursa: document CEC

Pe 20 octombrie 2024, în R. Moldova vor avea loc alegerile prezidențiale și referendumul privind aderarea țării noastre la Uniunea Europeană.

CEC a decis deschiderea a 231 de secții de votare în străinătate în 37 de țări, adică cu aproape 100 de secții mai multe față de ultimul scrutin prezidențial. 

Cele mai multe secții vor fi deschise în Italia – 60 la număr, urmată de Germania, Franța, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, SUA și România. În 16 țări, printre care, Azerbaidjan, Belarus și Republica Bulgară, vor fi deschise câte o secție de votare. În Rusia vor fi deschise două secții de votare deși inițial, CEC solicitase deschiderea a cinci secții. 

Pentru secțiile de votare din străinătate, CEC a tipărit câte 852.200 de buletine de vot pentru fiecare scrutin. Cele mai multe buletine de vot au fost tipărite pentru Republica Italiană – peste 241 de mii de buletine de vot, Republica Federală Germania – 135 de mii de buletine de vot și Republica Franceză – 94,2 mii de buletine, pentru fiecare tip de scrutin.