Principală  —  IMPORTANTE   —   Fostul șef al Statului Major…

Fostul șef al Statului Major a fost pus sub învinuire în dosarul pentru trădare de patrie. „Cercetarea penală continuă”

Sursa: The Insider

Fostul șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale, Igor Gorgan, a fost pus sub învinuire în dosarul privind pretinse acțiuni de spionaj în interesul Rusiei. Purtătorul de cuvânt al Procuraturii Pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale (PCCOCS) a declarat pentru TV8 că persoana vizată în cauza penală anunțată pe 13 iunie se prezintă în fața autorităților atunci când este citată.

Reamintim că publicația The Insider a scris că a accesat corespondența de Telegram a fostului șef al Statului Major al R. Moldova, Igor Gorgan cu curatorul său de la Serviciul de informații militare a Forțelor Armate a Federației Ruse (GRU), colonelul Alexei Makarov – Gorgan a raportat în mod regulat despre situația politică din Moldova și a transmis date despre vizitele reprezentanților Ministerului ucrainean al Apărării, care au cumpărat echipament militar și obuze pentru forțele lor armate. „Mesagerul moldovean” a funcționat în Statul Major până la sfârșitul anului 2021, până când președinta Maia Sandu l-a demis, a scris sursa citată.

PCCOCS a anunțat pe 13 iunie, că pretinsele acțiuni subversive ale fostului șef al Marelui Stat Major al Armatei R. Moldova, Igor Gorgan, manifestate prin transmiterea unui stat străin și reprezentanților acestuia a unor date referitoare la sistemul național de apărare formează obiectul unei cauze penale.

„Persoanei din dosarul anunțat anterior de procurorii PCCOCS i-a fost atribuit statutul de învinuit. Cercetarea penală continuă, … iar persoana beneficiază de prezumția nevinovăției până la o hotărâre judecătorească finală, potrivit legii”, a declarat Emil Gaitur, purtătorul de cuvânt al PCCOCS pentru TV8.