Principală  —  IMPORTANTE   —   Fostul șef al Serviciului Vamal,…

Fostul șef al Serviciului Vamal, Igor Talmazan, propus la funcția de secretar general al Parlamentului

Fostul șef al Serviciului Vamal (SV), Igor Talmazan, a fost propus pentru funcția de secretar general al Parlamentului. Decizia a fost luată în ședința Comisiei juridice, numiri și imunități de joi, 20 iunie, în urma unui demers al președintelui Parlamentului, Igor Grosu.

„(…) În cazul în care candidatura domnului Talmazan va fi susținută prin vot, urmează să fie propusă președintelui Parlamentului pentru discuții în cadrul Biroului permanent și emiterea actului administrativ de numire în funcție (…)”, a declarat Aliona Prisăcaru, consultantă principală în Comisia juridică, numiri și imunități.

„Sunt sigur că vom avea o colaborare foarte bună (…)”, a afirmat Igor Talmazan.

În aprilie 2024, Igor Talmazan ți-a dat demisia din funcția de șef al Serviciului Vamal după cazul de corupție de la Aeroportul Internațional Chișinău. Primul mandat la Serviciului Vamal l-a deținut în perioada septembrie 2021 – noiembrie 2022.

Igor Talmazan a fost deputat în Parlament, ales pe listele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) în cadrul alegerilor anticipate din vara anului 2021.

Talmazan a fost șeful Cabinetului preşedintelui Fracţiunii parlamentare PAS din Parlamentul precedent, iar înainte de asta a fost șeful Corpului de Control al prim-ministrului, în perioada în care funcția era deținută de Maia Sandu. Acesta a fost și consilier municipal și reprezentant al Partidului Liberal, inclusiv în funcția de viceministru al Mediului sau în cea de șef al Inspectoratului Ecologic de Stat.