Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Fostul premier Ion Chicu va…

Fostul premier Ion Chicu va candida la alegerile pentru funcția de președinte

Captură de ecran

Ion Chicu a fost desemnat în calitate de candidat la funcția de Președinte al R. Moldova pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024 din partea Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM). Totodată, acesta a declarat că partidul său va boicota referendumul cu privire la aderarea la UE.

Decizia de a-l desemna pe Chicu drept candidat la scrutinul din toamnă a fost luată sâmbătă, 22 iunie 2024, în cadrul ședinței Consiliului Politic Național al Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei.

Potrivit lui Chicu, Biroul Executiv Central al partidului a aprobat încă la data de 24 februarie 2024 decizia privind participarea PDCM la alegerile prezidențiale din acest an cu candidatul său propriu.

Totodată, ex-premierul a menționat că PDCM va boicota referendumul cu referire la calea europeană a R. Moldova prin neparticipare.

„Considerând caracterul antidemocratic și speculativ al referendumului inițiat în scopuri electorale de către președintele actual al R. Moldova, precum și riscurile pentru ordinea constituțională a țării pe care le comportă acest exercițiu inutil din perspectiva europeană a țării noastre, CPN al PDCM a decis boicotarea referendumului prin neparticipare în campania de promovare a acestuia și îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să nu se lase atrași în jocurile periculoase ale guvernării actuale pentru existența de mai departe ale statului nostru”, se arată în postarea lui Chicu, publicată luni, 24 iunie, pe Facebook.