Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Formația Phoenix va evolua la…

Formația Phoenix va evolua la Lopatna în memoria lui Iurie Sadovnic

În perioada 4-5 august 2023, în satul Lopatna, raionul Orhei, se va desfășura cea de a doua ediție a Festivalului Chitarelor, în memoria regretatului folkist basarabean Iurie Sadovnic Orheianu.

Organizatorii spun că evenimentul este unul cultural, non-profit, fiind organizat în scopul valorificării patrimoniului cultural-artistic, lăsat moștenire de marele muzician, și în scopul promovării culturii și muzicii de calitate. Timp de două zile, vizitatorii vor avea parte de concerte susținute de nume sonore ale muzicii folk și rock.

Pe parcursul Festivalului, intrarea în complexul de pe malul Nistrului este liberă!

Spre deosebire de anul trecut, când pe scena mare au urcat exclusiv trupe și artiști autohtoni, cea de a doua ediție a Festivalului Chitarelor devine una cu statut internațional.

Astfel, pe scena mare de la Lopatna va urca una dintre cele mai vechi și mai îndrăgite trupe rock din România, formația Phoenix. Tot din România, va veni și o altă trupă de top a rock-ului românesc, Semnal M.

Pe lângă artiștii din România, vor evolua și trupe și artiști celebri din R. Moldova: Cuibul, Gândul Mâței, Condorii Negri, Lacrimă, formația „Fulger”, Prognoz na Zavtra, Amalgama, grupul de chitariști „Unfolk” din Ungheni, Gicu Cimbir, Silvia Grigore, ansamblul de copii ai școlii de muzică „Gh. Lupoi” ș.a.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, doritorii vor putea petrece în corturi, într-un camping special amenajat, iar seara, după concertul din 4 august, pe malul Nistrului va fi aprins un foc de tabără, unde sunt invitați toți cei care iubesc chitara, fiind amenajată și o
scenă mică pe care va funcționa „microfonul liber”, la care vor avea acces toți cei care mânuiesc chitara.