Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Focuri în apropierea clubului de…

Focuri în apropierea clubului de golf al lui Trump: FBI investighează o presupusă nouă tentativă de asasinat asupra fostului președinte

Foto: Getty Images

S-au auzit focuri pe 15 septembrie în apropierea clubului de golf, unde candidatul republican la președinție, Donald Trump, juca golf. Trump se afla la câteva sute de metri de locul împușcăturii și este în siguranță, însă FBI a declarat că incidentul „pare a fi o tentativă de asasinat”, scrie BBC.

„Președintele Trump este în siguranță”, a spus directorul său de comunicații de campanie, Stephen Chung.

Potrivit unui reprezentant al Serviciului Secret, care îi protejează pe președinți și foști președinți, angajatul acestora a observat pistolul care ieșea din tufișuri și, împreună cu colegii săi, a deschis imediat focul.

Martorul l-a văzut apoi pe bărbat ieșind din tufișuri, îndreptându-se spre un Nissan negru. Acesta a urcat în mașină și a plecat. Ulterior, polițiștii l-au reținut pe bărbat. Potrivit șerifului poliției locale, gloanțele agenților serviciilor secrete nu l-au atins.

În tufișuri au găsit o pușcă de asalt de tip AK-47 cu vizor optic, două rucsacuri și o cameră video GoPro.

Numele bărbatului reținut este Ryan Wesley Root. Acesta a lucrat ca constructor de locuințe în Hawaii. El des scria pe rețelele de socializare despre politică și evenimente actuale, criticându-l uneori pe fostul președinte și exprimându-și sprijinul pentru Ucraina.

Incidentul este în prezent investigat de FBI.

În iulie, un alt atentat la viața fostului președinte a avut loc în timpul unui miting de campanie în Pennsylvania. Trump a fost evacuat cu sânge vizibil la urechea dreaptă, după focuri de armă care au costat viaţa a cel puţin o persoană din rândul asistenţei. Atacatorul a fost, la fel, ucis.

Biroul Federal de Investigații l-a identificat pe Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, ca fiind „subiectul implicat” în tentativa de asasinare a fostului președinte Donald Trump.