Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Finanțare nerambursabilă de 10,5 milioane…

Finanțare nerambursabilă de 10,5 milioane de dolari pentru R. Moldova, din partea Băncii Mondiale

Foto: shutterstock

R. Moldova va beneficia de finanțare nerambursabilă în valoare de 10,5 milioane de dolari, acordată de Banca Mondială, informează legislativul într-un comunicat publicat pe 25 iulie.

Deputații au votat, în prima lectură, pentru ratificarea acordului de grant încheiat între țara noastră, Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Asociația Internațională pentru Dezvoltare, în vederea cofinanțării programului „Operațiunea Politica de Dezvoltare pentru Sprijinirea Creșterii și Rezilienței în Moldova”, care vizează asigurarea accesului populației la piața muncii, ajustarea cadrului legal privind asistența socială, alinierea legislației la aquis-ul Uniunii Europene în domeniul concurenței și ajutorului de stat, sporirea guvernanței și concurenței în sectorul energetic, consolidarea sistemului financiar-bancar, managementul durabil al pădurilor și angajamentele climatice.

„Banii vor fi debursați într-o singură tranșă, după ce vor fi realizate 11 condiționalități. Printre acestea figurează modificarea Legii privind ajutorul social, modificarea Codului Muncii pentru creșterea flexibilității privind angajarea, adoptarea modificărilor la legislația Fondului de Reducere a Vulnerabilității Energetice, modificarea Legii concurenței etc.”, se precizează în comunicat.

Termenul-limită de debursare a celor 10,5 milioane de dolari este data de 30 iunie 2026. Ratificarea documentului va fi propusă spre examinare în a doua lectură în plenul Parlamentului.