Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   FBI: Autorul tentativei de asasinat…

FBI: Autorul tentativei de asasinat împotriva lui Donald Trump a acţionat singur, fără afiliere ideologică

Sursa: Colaj ZdG

Autorul tentativei de asasinat împotriva lui Donald Trump a acţionat singur, a declarat duminică, 14 iulie, Biroul Federal de Investigații (FBI), precizând că deocamdată „nu a fost identificată” o afiliere ideologică a atacatorului, informează AFP, citată G4Media.

„În acest moment, informaţiile pe care le avem ne arată că autorul atacului a acţionat singur”, a declarat Kevin Rojek, agent FBI în Pennsylvania.

Fostul preşedinte de 78 de ani a fost rănit la ureche şi a fost evacuat, cu obrazul însângerat, după mai multe focuri de armă în timpul unui miting electoral care a avut loc sâmbătă 13 iulie, în Butler, Pennsylvania. În rezultat, printre spectatori sunt doi morţi şi doi răniţi grav.

FBI a anunţat că este vorba de o tentativă de asasinat şi l-a identificat pe autor, care a fost ucis: „Thomas Matthew Crooks, 20 de ani, din Bethel Park, Pennsylvania. Nu am identificat deocamdată o ideologie asociată cu subiectul anchetei, însă vreau să amintesc tuturor că suntem încă în primele faze ale acestei anchete”, a mai spus Kevin Rojek.