Principală  —  IMPORTANTE   —   Explozie pe o stradă din…

Explozie pe o stradă din capitală, cauzată de „obiecte asemănătoare cu grenadele Airsoft”. Starea bărbatului care a avut de suferit în urma deflagrației: „Nu pot să vă spun multe…”

imagine simbol

Un bărbat de 62 de ani a ajuns la spital, în urma unei deflagrații produse într-o curte din capitală. Acesta desfășura lucrări de salubrizare și s-a apropiat de tomberon pentru a arunca gunoiul, moment în care s-ar fi produs explozia. Potrivit responsabililor de la poliție, ar fi explodat „obiecte asemănătoare cu grenadele Airsoft”. Acesta a fost spitalizat pentru îngrijiri medicale.

Pentru ZdG, responsabilii de la Institutul de Medicină Urgentă au declarat că „acesta se află în sala de operație încă”.

Poliția a fost sesizată în jurul orei 11:16 despre o persoană accidentată pe strada Albișoara. Acesta efectua lucrări de salubrizare, potrivit oamenilor legii.

„La fața locului s-a deplasat grupa operativă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Totodată au solicitat un echipaj medical și unul IGSU. În cadrul documentării s-a stabilit că un bărbat de 62 de ani, în timp ce desfășura lucrări de salubrizare, în adiacentul străzii Albișoara, apropiindu-se de tomberon pentru a arunca gunoiul, a mișcat cu mâna tomberonul, iar în acel moment s-a produs deflagrația”, susține Natalia Stati, șefă a serviciului de presă a Direcției de Poliției a municipiului Chișinău.

„La fața locului a fost solicitată Secția Tehnico-Explozibilă a Centrului Tehnico-Criminalistic, care au ridicat obiecte asemănătoare cu grenadele Airsoft. Obiectele au fost ridicare pentru a fi expertizate”, mai susține Stati.

Ulterior, bărbatul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Contactați de către ZdG, reprezentanții secției unde a fost internat bărbatul au declarat că acesta este în stare gravă.

„Nu pot să vă spun multe. El e în sala de operație încă. Nici medicul lui nu poate vorbi acum, e în sala de operații cu el”, a declarat un reprezentant medical.

Pe caz a fost inițiată o anchetă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.