Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Explozie în mare, în zona…

Explozie în mare, în zona unui hotel din Costinești: ar fi vorba despre o mină marină. Potrivit presei românești, autoritățile ar putea restricționa accesul turiștilor în zonă

sursa foto: MApN

O explozie a avut loc în mare, luni dimineață, în zona digului din fața unui hotel din Costinești, România, transmite ISU Dobrogea, care precizează că este „posibil să fie vorba de o mină marină”, potrivit presei române.

Totodată, o altă mină ar pluti în larg, au declarat pentru G4Media.ro surse din poliție.

Purtătorul de cuvânt al forțelor navale române, Corneliu Pavel, a declarat pentru aceeași sursă că o echipă de scafandri se deplasează la Costinești pentru a verifica situația.

”Vântul bate cu putere dinspre larg spre țărm, starea mării nu e chiar bună. Este o misiune dificilă. Vom avea mai multe informații despre ce s-a întâmplat după ce vor ajunge acolo”, a spus Corneliu Pavel.

Cel mai probabil autoritățile vor restricționa accesul turiștilor în zona în care s-a produs explozia, pe circa 150 de metri, a mai declarat acesta.

Potrivit purtătorului de cuvânt, de la începutul războiului până acum scafandri români au neutralizat cinci mine marine.