Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Excluderea intervalului de timp între…

Excluderea intervalului de timp între cursele dintre R. Moldova și România și autorizarea serviciilor regulate între cele două state fără partener: noi condiții pentru transportul de pasageri, stabilite de comisia mixtă moldo-română

Sursa foto: Andrei Spînu/ Facebook

Noi condiții pentru transportul de pasageri între R. Moldova și România au fost stabilite în urma unei întrevederi comisiei mixte moldo-române, la care au fost prezenți Secretarul de Stat la ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al R. Moldova, Mircea Păscăluţă, și Secretarul de Stat la ministerul Transporturilor si Infrastructurii din România, Foghis Adrian George.

Astfel, potrivit unui comunicat emis de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, s-a decis excluderea intervalului de timp între plecările din localitățile stabilite în graficul de circulație al serviciilor regulate de persoane între R. Moldova și România.

„Asta înseamnă că mai mulți transportatori vor avea flexibilitatea de a oferi servicii după graficele proprii, nu vor fi limitări pentru a intra pe piață și presta astfel de servicii, iar pasagerii vor beneficia de o diversificare largă a serviciilor”, explică Andrei Spînu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii al R. Moldova într-o postare pe Facebook.

Totodată, în exclusivitate pentru relațiile moldo-române de transport, până la data de 31 martie 2025 serviciile de transport regulat se pot desfășura fără partener. Măsura poate fi prelungită de comun acord și după data de 31 martie 2025.

O altă decizie adoptată prevede că serviciile regulate ale căror autorizare expiră până la data de 31 martie 2024 se vor prelungi automat până la data de 30 aprilie 2024, fără eliberarea altor autorizații.