Principală  —  Ediţia PRINT  —  Sportiv   —   EURO 2024 în Germania. Spania,…

EURO 2024 în Germania. Spania, Franța, Țările de Jos și Anglia vor lupta pentru un loc în finală

Sferturile EURO 2024 au ajuns la final, odată cu terminarea meciului dintre Țările de Jos și Turcia. Astfel, pentru un loc în finală vor lupta, marți, 9 iulie, Spania și Franța, iar miercuri, 10 iulie – Țările de Jos și Anglia. Câștigătoarea trofeului EURO 2024 va fi stabilită duminică, 14 iulie.

Sâmbătă, 6 iunie, pe stadionul din Dusseldorf, Anglia a învins Elveția la loviturile de departajare, cu scorul de 5-3, și s-a calificat în semifinalele EURO 2024. În aceeași zi, naționala Țărilor de Jos a trimis Turcia acasă, după meciul de la Berlin, care s-a încheiat cu scorul de 2 la 1, fiind singura partidă de fotbal din sferturile EURO 2024 când nu au fost necesare prelungiri. Astfel, cele două naționale se vor întâlni pe 10 iulie la Dormund.

Anterior, vineri, 5 iunie, în prima zi de sferturi, naționala Spaniei a învins Germania, cu scorul de 2-1, cu golul marcat de rezerva Merino, în minutul 119, pe stadionul din Stuttgart. Tot în prima zi de sferturi, selecţionata Franţei a învins Portugalia cu scorul de 5-3, la loviturile de departajare, pe stadionul din Hamburg, într-un meci în care scorul a fost de 0-0, atât la finalul celor 90 de minute, cât şi după prelungiri. Pentru Cristiano Ronaldo, meciul cu Franța a fost ultimul al său la Campionat European. Portughezul a anunțat înainte de acest joc că EURO 2024 este ultimul Campionat European la care mai joacă. Cele două naționale se vor întâlni pe 9 iulie.