Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Emmanuel Macron cere o inventariere…

Emmanuel Macron cere o inventariere completă a iahturilor și mașinilor de lux rusești de pe listele de sancțiuni, în vederea confiscării acestora

Sursa foto: Profimedia Images

Președintele francez Emmanuel Macron a cerut o inventariere completă a iahturilor și mașinilor de lux rusești de pe lista de sancțiuni, în vederea confiscării lor. Acest lucru a fost anunțat astăzi de ministrul francez al Economiei și Finanțelor, Bruno Le Maire, după o ședință a Consiliului de Securitate și Apărare Națională, scrie Novaya Gazeta.

„Vom continua inventarierea completă a depozitelor și imobilelor, iahturilor, mașinilor de lux care aparțin rușilor. Vom identifica, de asemenea, rușii care au bunuri în Franța și care ar putea fi adăugați pe lista de sancțiuni europene din cauza apropierii lor de autoritățile ruse”, a precizat oficialul, subliniind că vor fi create mecanisme legale de confiscare a proprietăților.

Luni, 28 februarie, a cincea zi a invaziei ruse în Ucraina, continuă cu atacuri în apropiere de Kiev. Rusia continuă să atace Ucraina pe mai multe fronturi. După câteva ore de liniște, la Kiev și Harkov, luni dimineața, au început să se audă din nou explozii.

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a anunțat că luni dimineața vor avea negocieri între o delegație a țării sale și o delegație rusă, în Belarus, în apropiere de graniță.

Duminică, Vladmir Putin a făcut anunțul șocant că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

LIVE TEXT/ A cincea zi de război în Ucraina. Rusia pretinde că a câștigat controlul asupra spațiului aerian al Ucrainei