Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Elevii din Chișinău, Bălți și…

Elevii din Chișinău, Bălți și din șase raioane revin mâine la ore

Imagine-simbol

Majoritatea instituțiilor de educație timpurie și de învățământ primar, gimnazial și liceal își vor relua activitatea joi, 11 ianuarie, anunță Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova. Este vorba despre 332 de instituţii de învăţământ din municipiul Chișinău, printre care şcoli, grădinițe, şcoli sportive şi centre extrașcolare, dar și instituții din municipiul Bălți și raioanele Anenii Noi, Orhei, Taraclia, Glodeni, Strășeni și Telenești. 

Jumătate din cele 1002 școli și grădinițe închise pe parcursul zilei de 9 ianuarie și-au reînceput activitatea miercuri, 10 ianuarie. Astfel, au rămas închise 532 de instituții: din municipiul Chișinău – 292, Bălți – 23, Călărași – 26, Cahul – 1, Fălești – 33, Glodeni – 24, Leova – 1, Orhei – 47, Rezina – 2, Strășeni – 25, Taraclia – 29, Telenești – 29.

În același timp, patru școli din țară au desfășurat lecțiile online. Acestea sunt din municipiul Chișinău, Telenești și UTA Găgăuzia. În total, 758 de copii din aceste școli au participat online la procesul educațional.

Alți 367 de elevi din instituțiile care au activat au fost conectați online la lecții, din cauza drumurilor cu ghețuș. Aceștia sunt din Cantemir – 49 elevi, Dondușeni – 52, Hîncești – 30, Ștefan Vodă – 34 și Sîngerei – 202.

Recuperarea orelor din 9-10 ianuarie 2024 pentru elevii din toate instituțiile de învățământ primar și secundar, publice și private, inclusiv din învățământul extrașcolar, va fi organizată de către conducătorii instituțiilor educaționale, conform unui plan instituțional.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis cod galben de schimbarea bruscă a vremii. Astfel, codul portocaliu, care urma să fie valabil până miercuri, 10 ianuarie, a fost modificat în cod galben, pe întreg teritoriul țării.

În consecință, 1002 instituții de educație timpurie și de învățământ primar, gimnazial și liceal și-au prelungit vacanța de iarnă, urmare a deciziilor adoptate de Comisiile Situații Excepționale la nivel de raion sau municipiu. Cele mai multe dintre acestea – 293, sunt din municipiul Chișinău, potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Educației și Cercetării (MEC).