Principală  —  IMPORTANTE   —   Egalitate, scor 1-1, în meciul…

Egalitate, scor 1-1, în meciul disputat între Moldova și Albania

Sursă foto: ZdG

Naționala de fotbal a R. Moldova a disputat astăzi, 17 noiembrie, penultimul meci din campania de calificare la Campionatul European de Fotbal din Germania din vara anului 2024. Meciul cu naționala Albaniei s-a încheiat la egalitate, 1-1, pe stadionul Zimbru din Chișinău.

Primul gol a fost marcat din lovitură de la 11 metri în minutul 25 al meciului de către fotbalistul albanez Sokol Cikalleshi.

Al doilea gol a fost marcat de către moldoveanul Vladislav Babohlo în minutul 87. Naționala Moldovei a dominat repriza secundă, și-a creat mai multe ocazii de gol, dar a fructificat doar una, cu trei minute înainte de finalul meciului.

Rezultatul de egalitate face ca țara noastră să păstreze șanse de calificare la Euro 2024. Totuși, șansele Moldovei depind de rezultatul meciului dintre Polonia și Cehia, care va avea loc în această seară. În cazul în care Polonia va reuși să câștige sau să obțină un rezultat de egalitate, meciul dintre Moldova și Cehia, care se va disputa pe 20 noiembriese va fi decisiv pentru calificarea la Euro. Cu o victorie în Cehia, Moldova ar obține locul doi în grupă și ar ajunge astfel pentru prima dată la un campionat european.

După remiza de la Chișinău, Albania a obținut deja calificarea la Campionatul European din Germania.

Meciul cu Albania a fost al 280-lea pentru Naționala Moldovei. Reprezentativa noastră a înregistrat până acum 54 de victorii, 65 egalități și 160 de înfrângeri. 

Calificarea selecționatei R. Moldova la Campionatul European de Fotbal din Germania din vara anului 2024 ar fi cea mai importantă performanță din istoria fotbalului moldovenesc.

Printre suporterii naționalei de pe tribunele stadionului, s-au făcut remarcați Maia Sandu, ministrul Educației Dan Perciun și președintele Parlamentului Igor Grosu.

Sursă foto: Dan Perciun/ Facebook