Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Echipa R. Moldova la Jocurile…

Echipa R. Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris, mai mare

Foto: olympic.md

Echipa R. Moldova la Jocurile Olimpice de Vară de la Paris, care se vor desfășura în perioada 26 iulie – 11 august 2024, a devenit mai mare, după ce încă doi sportivi s-au calificat.

Calificarea înotătorilor Tatiana Salcutan și Pavel Alovatki s-a produs în cadrul Campionatului European la înot, care s-a încheiat ieri la Belgrad, Serbia, potrivit IPN.

Înotătoarea Tatiana Salcutan s-a plasat pe locul zece în semifinala la distanța de 200 m spate, iar Pavel Alovatki a demonstrat cel mai bun rezultat din cadrul competiției la distanța de 400 m liber și a fost printre cei mai buni 16 înotători, ocupând locul 14.

Alexandru Goreacev, președintele Federației Independente de Sporturi Nautice din Republica Moldova, precizează că întrecerile s-au desfășurat în bazin deschis în condiții de 40 de grade căldură, provocându-le sportivilor dificultăți de adaptare și influențând rezultatele. Mai mult, unii și-au anunțat retragerea de la distanțele declarate. Cu toate acestea, sportivii din R. Moldova au participat la cinci semifinale, clasându-se printre cei mai buni 16 sportivi din Europa.

Până în prezent, echipa Republicii Moldova la cea de-a 33-a ediție a Jocurilor Olimpice de Vară de la Paris în perioada 26 iulie – 11 august 2024, urma să fie compusă din 14 sportivi.