Principală  —  IMPORTANTE   —   Echipa IGSU din R. Moldova…

Echipa IGSU din R. Moldova salvează vieți în Grecia. Pompierii sunt antrenați în teren pentru lichidarea consecințelor incendiilor

Colaj ZdG/ Sursa foto: MAI

Echipa IGSU din R. Moldova detașată în misiune de suport în Grecia, este implicată la stingerea mai multor focare de ardere a vegetației uscate și de pădure în Republica Elenă. În după amiaza zilei de 11 august, un incendiu puternic a afectat orașul Varnavas, prefectura Attica. Pompierii din R. Moldova au reușit să salveze trei persoane din flăcări.

În urma condițiilor meteorologice cu temperaturi ridicate și umiditatea scăzută, focul s-a răspândit brusc spre zona rezidențială, afectând casele localnicilor. Acolo, pe o suprafață de aproximativ 1 hectar, mai multe case au fost cuprinse de foc, iar eforturile echipelor mixte de intervenție au fost concentrate la stingerea incendiului și  protejarea locuitorilor și a proprietăților acestora din acea zonă.

Intervenția pompierilor moldoveni aflați în misiune în Grecia/ Sursa: MAI

Către ora 18:30, salvatorii moldoveni, lucrând de comun cu echipele locale de intervenție, au reușit să salveze din flăcări trei persoane, 10 case de locuit și cinci autovehicule. Intervenția a durat până în dimineața zilei de 12 august.

De asemenea, echipa pompierilor moldoveni a primit o nouă misiune de la autoritățile elene în apropierea orașului Atena. Pompierii IGSU sunt antrenați în teren pentru lichidarea consecințelor incendiilor.

Intervenția pompierilor moldoveni aflați în misiune în Grecia/ Sursa: MAI