Principală  —  IMPORTANTE   —   După o pauză de 20…

După o pauză de 20 de ani, putem zbura din nou la New York direct de la București

Sursa foto: Bogyó József László/ Facebook

Compania aeriană moldo-română HiSky anunţă că din 7 iunie 2024 lansează zboruri directe Bucureşti – New York, după o pauză de 20 de ani. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a operatorului.

Cursele regulate vor fi efectuate săptămânal, în fiecare zi de luni, miercuri, vineri și sâmbătă. Biletele sunt deja disponibile, la preț de 349€/sens.

Operatorul aerian moldo-român HiSky a anunțat anterior că a primit autorizația pentru a efectua zboruri regulate către Statele Unite ale Americii. Astfel, începând de marți, 12 decembrie, compania are dreptul de a opera zboruri către orice destinație din SUA.

R. Moldova și SUA au un acord bilateral care creează condițiile necesare pentru dezvoltarea traficului aerian între cele două state.

În iunie 2023, Cabinetul de miniștri a aprobat Acordul dintre Guvernul R. Moldova și Guvernul Statelor Unite ale Americii privind transportul aerian.

În 2017 au avut loc primele discuții între Guvernul SUA și Guvernul R. Moldova pentru semnarea acestui acord. În martie 2018 a fost semnată inițierea negocierilor asupra Acordului privind transportul aerian între cele două guverne.