Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   După ce s-a văzut cu…

După ce s-a văzut cu Maia Sandu, Sergio Mattarella merge la București, unde se va întâlni cu Klaus Iohannis

Sursa foto: AFP

Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi, mâine, 19 iunie, la Palatul Cotroceni, pe omologul italian, Sergio Mattarella, cu prilejul vizitei oficiale pe care acesta o efectuează în România, la invitaţia şefului statului român, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale de la București.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, vizita oficială reprezintă o continuare a dialogului la cel mai înalt nivel, marcat de momentul istoric al vizitei de stat pe care preşedintele Klaus Iohannis a efectuat-o în Republica Italiană în 2018, prima după 45 de ani, dar şi de a treia şedinţă comună de guvern româno-italiană, desfăşurată la Roma, în perioada 14-15 februarie 2024.

În 2024, România şi Italia aniversează 145 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice, precum şi 60 de ani de la ridicarea relaţiilor la nivel de Ambasadă, date semnificative pentru parcursul ascendent al dialogului bilateral, menţionează sursa citată. Potrivit agendei şefului statului, cei doi oficiali vor avea convorbiri tete-a-tete şi oficiale la finalul cărora vor susţine declaraţii de presă comune.

În perioada 17–18 iunie, Sergio Mattarella s-a aflat într-o vizită oficială în R. Moldova. Conform unui comunicat al Administrației Prezidențiale de la Chișinău, vizita lui Sergio Mattarella este prima vizită oficială a unui președinte al Republicii Italiene în R. Moldova, Italia fiind „unul dintre cei mai importanți parteneri ai țării noastre”.