Principală  —  Ştiri   —   După ce o copilă de…

După ce o copilă de 10 ani s-a ales cu fracturi pe teritoriul GagauziyaLand, reprezentanții parcului se arată „surprinși de acuzațiile nefondate” ale Poliției

Sursă foto: Facebook/ GagauziyaLand

Administrația „GagauziyaLand”, finanțat de oligarhul Ilan Șor, spune că parcul de distracții „este echipat în conformitate cu toate standardele de siguranță” și se arată „surprinși de acuzațiile nefondate ale forțelor de ordine”, după ce luni, 26 august, o fată de 10 ani s-a ales cu fractură dublă la picior în timp ce se juca la unul dintre terenurile amplasate pe teritoriu. Administrația parcului anunță că este pregătită să ajute familia „maximal posibil”.

Potrivit comunicatului de presă emis, administrația parcului „regretă profund incidentul care s-a produs” și promite că va acoperi toate cheltuielile necesare legate de tratamentul și reabilitarea fetiței, astfel încât aceasta să se recupereze cât mai curând posibil”.

Totodată, administrația menționează că „parcul nostru este echipat în conformitate cu toate standardele de siguranță, are toate autorizațiile necesare, iar trambulina unde s-a produs accidentul este nouă și îndeplinește toate cerințele tehnice”. Anterior, Inspectoratul General al Poliției (IGP) puncta că „deschiderea acestui parc de distracții pentru copii nu a fost autorizată de autoritățile competente nici până la moment, administratorii căruia au riscat cu sănătatea și viața minorilor și au permis accesul acestora pe teritoriu”

„Suntem surprinși de acuzațiile nefondate împotriva parcului venite din partea forțelor de ordine, care induc publicul în eroare, fără să desfășoare ancheta în mod corespunzător”, spun reprezentanții „GagauziyaLand”.

Potrivit acestora, „fetița a fost dusă imediat la punctul medical din parc, unde i s-a acordat primul ajutor. Asistenta din parc a decis să cheme o ambulanță”. Aceștia nu spun, însă, că după mai multe examinări la Spitalul din Comrat, copila a fost transportată de urgență la Chișinău pentru îngrijiri medicale.

Conform Poliției, pe acest caz a fost pornit un proces penal în baza articolului 157 din Codul Penal „vătămarea gravă ori medie a integrității corporale sau a sănătății cauzată prin imprudență”, în cadrul căruia urmează sa fie stabilite toate circumstanțele, dar și pedepsite persoanele vinovate de traumele produse copilului.

Reprezentanții „GagauziyaLand”, reuterează: „Întotdeauna acordăm o mare atenție siguranței vizitatorilor noștri. Toate caruselurile din parc au reguli de siguranță clar marcate, care trebuie respectate în mod obligatoriu. Din păcate însă accidentele se pot întâmpla oricând, inclusiv în parcuri. Facem tot ce ne stă în putință pentru a preveni repetarea unor astfel de situații în viitor și continuăm să ne îmbunătățim măsurile de securitate”.

La începutul lunii august, parcul „GagauziyaLand” promis de bașcana Găgăuziei Evghenia Guțul, a cărui construcție este finanțată de fugarul Ilan Șor, condamnat într-un dosar din Frauda bancară, a anunțat că își deschide porțile pe 18 august, deși, cu câteva luni în urmă, conducerea autonomiei găgăuze acuza Guvernul și Preșidenția că ar pune piedici în calea construcție acestuia.

Anterior, Ziarul de Gardă a scris despre construcția parcului de distracții GagauziyaLand, una dintre principalele promisiuni electorale ale bașcanei Evghenia Guțul, care în luna iunie era încă un proiect nefinalizat.