Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   După ce au fost ucise…

După ce au fost ucise aproape 500 de persoane în urma atacului de luni, Israelul atacă din nou Libanul

Foto screenshot: Video Reuters

Israelul a lovit ținte Hezbollah în sudul Libanului, marți, 24 septembrie. Drept urmare, grupul susținut de Iran a atacat mai multe depozite militare din nordul Israelului, sporind temerile privind un conflict în toată regula, după ce Libanul a suferit cea mai tragică zi din ultimele decenii, scrie Reuters.

Armata israeliană a declarat că a lovit zeci de ținte Hezbollah în timpul nopții, la o zi după ce a efectuat atacuri aeriene împotriva grupării armate, despre care autoritățile libaneze au spus că au ucis aproape 500 de persoane și au făcut ca zeci de mii să fugă pentru siguranță.

Hezbollah a declarat că a vizat mai multe ținte militare israeliene în timpul nopții, inclusiv o fabrică de explozibili la 60 km în Israel, pe care a atacat-o cu rachete Fadi în jurul orei 4 dimineața (01:00 GMT).

De asemenea, a atacat aerodromul Megiddo, în apropiere de orașul Afula din nordul Israelului, de trei ori separat.

Reuters scrie că după aproape un an de război împotriva Hamas în Gaza, la granița sa de sud, Israelul își mută atenția către frontiera de nord, unde Hezbollah a lansat rachete în Israel în sprijinul Hamas, care este, de asemenea, susținut de Iran.

Peste 30 de zboruri internaționale către și dinspre Beirut au fost anulate marți, potrivit site-ului Aeroportului Internațional Rafic Hariri.

Companiile aeriene afectate au inclus Qatar Airways, Turkish Airways și diverse companii aeriene din Emiratele Arabe Unite.

Biroul premierului interimar libanez Najib Mikati a declarat că va zbura la New York, unde are loc Adunarea Generală a Națiunilor Unite, „pentru contacte suplimentare” după valul de atacuri israeliene asupra Libanului de luni, 23 septembrie, relatează Reuters.