Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Duma de Stat din Rusia…

Duma de Stat din Rusia a adoptat legea care interzice „propaganda vieții fără copii”

Președintele Dumei de Stat, Veaceslav Volodin

Duma de Stat a Federației Ruse a adoptat în a doua și a treia lectură un proiect de lege care interzice „propaganda vieții fără copii”, relatează serviciul de presă al camerei inferioare a Dumei. Toți cei 403 deputați au votat în unanimitate pentru aprobarea legii, scrie The Moscow Times.

Potrivit proiectului de lege aprobat, proprietarii de site-uri web și sisteme informatice vor fi obligați să își monitorizeze resursele pentru a identifica publicațiile care „promovează refuzul de a avea copii”. Popularizarea „ideologiei vieții fără copii” va deveni baza pentru introducerea site-ului în registrul Roskomnadzor al informațiilor interzise. Dacă o astfel de „propagandă” este conținută într-un film, atunci nu i se va elibera un certificat de distribuție.

Pentru încălcarea acestei legi, sunt prevăzute amenzi: pentru persoane fizice – de la 50 la 100 de mii de ruble, pentru funcționari – de la 100 la 200 de mii de ruble, pentru persoanele juridice – de la 800 de mii la un milion de ruble. Dacă apare o încălcare în mass-media sau pe internet, amenzile cresc: pentru cetățeni – de la 100 la 200 de mii de ruble, pentru funcționari – de la 200 la 400 de mii de ruble, pentru persoanele juridice – de la unu la patru milioane de ruble.

Pentru „propaganda vieții fără copii” în rândul minorilor, amenda pentru cetățeni va fi de la 100 la 200 de mii de ruble, pentru funcționari – de la 200 la 400 de mii de ruble, pentru persoanele juridice – de la unu la două milioane de ruble. Dacă încălcarea este legată de utilizarea mass-media sau a internetului, amenzile cresc: pentru cetățeni – de la 200 la 400 de mii de ruble, pentru funcționari – de la 400 la 800 de mii de ruble, pentru persoanele juridice – de la două la cinci milioane de ruble.

Anterior, proiectul de lege a fost aprobat de guvernul rus, care, totuși, a propus clarificarea termenului „refuz de a naște”, astfel încât interdicția să nu includă cazurile legate de credințe religioase, indicații medicale sau situații în care o femeie a rămas însărcinată în rezultatul unui viol.