Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Două posturi de televiziune asociate…

Două posturi de televiziune asociate oligarhului fugar Ilan Șor au rămas fără licențele de emisie

Foto: Infotag

Compania Media Resurse, asociată fostului deputat fugar Ilan Șor, a rămas fără licențele de emisie pentru posturile de televiziune Orhei TV și TV6. Decizia a fost luată de Consiliul pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță statală, scrie Infotag.

În decizia publicată se menționează că executorul judecătoresc a impus o interdicție companiei Media Resurse. În plus, Serviciul Fiscal de Stat a aplicat o interdicție privind înstrăinarea fondurilor din capitalul autorizat.

„În urma evaluărilor, inclusiv la prima etapă, a devenit clar că Media Resurse SRL este o companie afiliată grupului criminalității organizate Ilan Șor, inclusiv afiliată lui Chitoroagă Dumitru, care se află pe lista sancțiunilor”, se arată în decizia Consiliului.

ZdG a scris anterior că televiziunile apropiate Partidului „Șor” – TV6 (fosta Televiziune Centrală) și Orhei TV, sunt deținute de compania „Media Resurse” SRL, administrată și deținută în proporție de 100% de Dumitru Chitoroagă. Anterior, această companie era fondată de o altă firmă – „Klassika Media” SRL. Unicul asociat al acesteia este Irina Țvic, iar Dumitru Chitoroagă este, mai nou, administratorul companiei.

Pe 16 decembrie 2022, Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a aprobat o decizie privind suspendarea, pe perioada stării de urgență, a licențelor de emisie pentru șase posturi de televiziune din R. Moldova, printre care „TV6” și „Orhei TV”.

Iar după încheierea regimului stării de urgență, notează Infotag, Consiliul pentru Promovarea Proiectelor de Investiții de Semnificație Națională a suspendat opt posturi de televiziune, inclusiv TV6. Consiliul a suspendat, de asemenea, Prime, Publika TV, Canal 2, Canal 3, Accent TV, ITV și Orizont TV.

Ulterior, Consiliul a început să verifice toate canalele de televiziune și posturile de radio în ceea ce privește finanțarea și legăturile lor cu grupurile criminale. Ca urmare a inspecției, acum o lună a devenit cunoscut faptul că Consiliul a decis să anuleze documentele distructive a cinci canale TV afiliate oligarhul fugar Ilan Șor, care se ascunde la Moscova.