Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Rușii au bombardat o mină…

Rușii au bombardat o mină în regiunea Donețk: peste 80 de persoane au fost prezente în timpul atacului. Război în Ucraina, ziua 885

Imagine simbol

UPDATE 14:15 Armata rusă a bombardat o mină în regiunea Donețk, în urma căreia a izbucnit un incendiu. La momentul atacului, la fața locului se aflau 86 de persoane, potrivit Ministerului Energiei, citat de presa ucraineană.

După izbucnirea incendiului, 84 de persoane au fost scoase la suprafață. Celelalte două persoane au rămas în mină pentru a asigura mijloacele de trai ale întreprinderii. Potrivit presei locale, focul a fost stins.

Situația din regiune

Potrivit Administrației Militare Regionale, în ultima zi, rușii au bombardat așezările din regiunea Donețk de 15 ori. Orașele și satele din districtele Bakhmut, Kramatorsk și Pokrovsk erau sub focul inamic.

Ca urmare a atacurilor inamice, trei persoane au fost rănite – două în Kostiantynivka și una în Toretsk. În plus, 660 de persoane, inclusiv 71 de copii, au fost evacuate de pe linia frontului, potrivit Hromaske.

09:37 În orașul rus Riazan, dronele ucrainene au atacat un aerodrom militar și o rafinărie de petrol. Potrivit presei Ucrainene, în urma atacului, nu au existat victime.

Totodată, Novosti Donbassa scrie că Ministerul Apărării al Federației Ruse a declarat că a doborât șapte drone deasupra regiunii.

Epava unei drone doborâte a căzut lângă centrul comercial și de divertisment M5 Mall, geamurile unei mașini parcate au fost sparte.

Fumul era vizibil în diferite părți ale orașului, însă au fost raportate incendii. 

Război în Ucraina, ziua 884