Principală  —  Ştiri   —   Dorin Recean, la Conferința de…

Dorin Recean, la Conferința de Reconstrucție a Ucrainei: „Moldova este pregătită să devină un centru strategic esențial pentru reconstrucția Ucrainei”

Sursa foto: Facebook, Dorin Recean

Premierul Dorin Recean a participat astăzi, 11 iunie, la „Conferința de Reconstrucție a Ucrainei” care a avut loc la Berlin, Germania. În cadrul conferinței, premierul Recean a declarat că R. Moldova este pregătită să devină centrul strategic esențial pentru reconstrucția Ucrainei și că R. Moldova dezvoltă drumuri și căi ferate pentru a oferi mai multă conectivitate între Ucraina și Uniunea Europeană, potrivit unei postări a premierului, din mediul online.

„Ne-am întâlnit, la Berlin, șefi de state și guverne, reprezentanți ai organizațiilor internaționale și ai mediului de afaceri, pentru a reconfirma sprijinul nostru deplin pentru Ucraina, pentru valorile democratice și pacea în Europa. Suntem mai puternici împreună și vedem acest lucru prin susținerea pe care o oferă comunitatea internațională procesului de reconstrucție a Ucrainei”, afirmă Dorin Recean.

Premierul a mai spus că R. Moldova, care are a doua cea mai lungă graniță cu Ucraina, este pregătită să devină un centru strategic esențial pentru reconstrucția Ucrainei.

Dezvoltăm și extindem rețelele noastre de drumuri și căi ferate pentru a oferi mai multă conectivitate între Ucraina și Uniunea Europeană. Creăm un mediu favorabil și accesibil pentru mediul de afaceri și investitorii străini”, declară Recean.

În cadrul evenimentului, premierul a declarat față de toți participanții că „acum este cel mai bun moment pentru a investi în Moldova și Ucraina. Investind în Moldova, nu doar că ne susțineți pe noi, dar contribuiți și la obiectivul mai larg de a asigura pace și stabilitate în regiune”, potrivit postării din mediul online.

Conferința de la Berlin a fost organizată cu scopul de a mobiliza sprijin internațional continuu pentru redresarea, reconstrucția, reforma și modernizarea Ucrainei, dar și furnizarea de asistență de urgență pentru nevoi imediate, implementarea proiectelor de redresare rapidă și crearea de condiții atractive pentru ca întreprinderile să deblocheze investițiile din sectorul privat în Ucraina, potrivit organizatorilor.

Vezi și Ucraina va primi în această vară ajutoare în sumă totală de 3,4 miliarde de euro, anunță von der Leyen.