Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dorin Recean: La Ambasada R.…

Dorin Recean: La Ambasada R. Moldova de la Moscova se vede o mobilizare a electoratului, „în mod special a transportării electoratului, se fac și cadouri acolo”

Screenshot

Prim-ministrul Dorin Recean și-a exprimat dreptul la vot, declarând că a luat două buletine de vot și îndemnând alegătorii să vină să voteze. El a atenționat asupra unor posibile nereguli la Ambasada R. Moldova de la Moscova.

„Am votat alături de cetățenii R. Moldova care sunt determinați să demonstreze că democrația este o forță și noi împreună putem să reușim construim Uniunea Europeană aici, la noi acasă. Eu am votat pentru ca noi să avem o țară puternică, o țară dezvoltată și fără șovăială am votat ca R. Moldova să iasă învingătoare

Vreau să îndemn pe fiecare să meargă la secția de votare să ridice două buletine de vot: unul pentru prezidențiale, unul pentru referendum. Și noi, împreună, să determinăm care este calea de dezvoltare a țării noastre. Calea de dezvoltare a țării noastre este Uniunea Europeană”, a declarat prim-ministrul Dorin Recean, la ieșirea din secția de votare

Recean a ținut să-i salute pe cei 42 de mii de tineri care în acest an votează pentru prima dată și i-a îndemnat să-și exprime votul „cât mai curând”. El a invitat și diaspora să iasă la vot și să voteze „pentru parcursul european al R. Moldova”

Întrebat dacă are emoții legate de rezultatele referendumului privind integrarea europeană, Recean a declarat că „emoția este una pozitivă, una optimistă. Emoția este că noi ne-am mobilizat ca și națiune ca să demonstrăm care este opțiunea noastră de dezvoltare și că noi, cu toții, vrem ca țara noastră să fie o țară pașnică și prosperă”.

Întrebat despre încercările de destabilizare a R. Moldova, prim-ministrul a declarat că acestea „nu vor reuși”. „Cetățenii R. Moldova sunt deștepți, harnici și știu să separe grâul de neghină, și vor vota pentru dezvoltarea R. Moldova. Vor vota independent, și nu vor fi lăsați să se influențeze de minciuni, propagandă și de grupări criminale”, a subliniat Recean.

El a mai declarat că la Ambasada R. Moldova de la Moscova se vede o mobilizare a electoratului, „în mod special a transportării electoratului, se fac și cadouri acolo, și am atenționat autoritățile Federației Ruse”, a precizat prim-ministrul.

„Poliția, CNA, procurorii și celelalte instituții ale statului sunt atente la ce se întâmplă în R. Moldova în legătură cu alegerile”, a declarat Dorin Recean.

Dorin Recean a mai spus că, din greșeală, la secția de votare i s-au dat două buletine pentru referendum și el l-a returnat pe unul: „Probabil, cei care erau acolo s-au emoționat puțin”.