Principală  —  Ştiri   —   Doi șoferi, reținuți de poliție…

Doi șoferi, reținuți de poliție în timp ce transportau marfă cu tentă electorală, fără acte de proveniență, cu numele partidului „Șansa” și al „Blocului Politic Victorie”. Aceștia au menționat că merg la o „înmormântare”

Foto: Poliția R. Moldova/FB

Doi șoferi din capitală au fost opriți de poliție, la Sârgerei, în timp ce transportau marfă cu tentă electorală, fără acte de proveniență și semnături neidentificate, cu inscripția „Blocului Politic Victorie” afiliat fugarului Ilan Șor, potrivit unui comunicat al Poliției.

În timpul discuțiilor cu oamenii legii, șoferii de 38 și, respectiv, 46 de ani, nu au putut prezenta actele necesare pentru produsele transportate, iar unul dintre șoferi a declarat că merge cu marfa la o înmormântare.

Conform Poliției, în urma verificărilor unităților de transport, oamenii legii au depistat 1446 de căni, 1200 de pixuri, 12 pachete cu baloane, 480 de carnete, 1195 de genți din bumbac, toate cele enumerate având inscripția „Blocului Politic Victorie”.

Totodată, Poliția declară că au mai fost depistate 1200 de suporturi pentru baloane, 183 de imagini fotografice cu chipul unui personaj politic însoțite de inscripția „у нас все получится!”, 2 facsimile cu semnături neidentificate și un pachet cu documente juridice a partidului politic „Șansa” și a „Blocului Politic Victorie”.

Poliția informează că pe caz a fost inițiată o procedură contravențională, care ulterior va fi conexată cu un dosar penal pornit pentru finanțarea ilegală a partidelor politice și spălare de bani.

„Despre acest caz urmează să fie sesizată și Comisia Electorală Centrală (CEC), pentru a se expune conform competenței”, se arată în comunicatul Poliției.