Principală  —  IMPORTANTE   —   Doi șoferi au fost reținuți…

Doi șoferi au fost reținuți pentru că ar fi introdus în țară circa 1,5 milioane de țigări de contrabandă

Sursa: Serviciul Vamal

Doi șoferi au fost reținuți pentru 72 de ore, după ce în microbuzele acestora au fost găsite circa 1,5 milioane de țigări care ar fi fost introduse în țară prin contrabandă, anunță Ofițerii Serviciului Vamal sub conducerea Procuraturii Pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale (PCCOCS).

Conform comunicatului de presă, reținerea a avut loc în după amiaza zilei de sâmbăta, 24 august 2024, după ce echipele mobile ale Serviciului Vamal au primit informația despre o posibilă cantitate deosebit de mare de țigări, care ar fi de contrabandă, în sectorul Râșcani din Chișinău. Ofițerii Echipelor Mobile s-au deplasat la o asociație a unor proprietari de garaje de Chișinău, unde au verificat două microbuze alăturate cu țigările care ar fi fost introduse în R. Moldova ilegal, în cantități de peste 1 milion de țigări și, respectiv, de peste 500 de mii de țigări.

Oamenii legii anunță că cei doi șoferi au fost reținuți pentru 72 de ore, în vederea continuării obiective a investigațiilor, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.