Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Doi polițiști de frontieră, împreună…

Doi polițiști de frontieră, împreună cu alți 8 cetățeni din Găgăuzia, sunt cercetați penal după ce ar fi introdus ilegal ucraineni în Moldova, contra unor taxe de până la 8000 de euro

Sursă: procuratura.md

Zece cetățeni din Găgăuzia, dintre care și doi polițiști de frontieră, sunt cercetați penal de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) pentru organizarea intrării ilegale a mai multor ucraineni pe teritoriul R. Moldova. Pentru „serviciile” lor, bănuiții cereau taxe de la 6000 până la 8000 de euro, potrivit unui comunicat al PCCOCS.

Conform PCCOCS, costul plătit includea atât organizarea șederii cât și ieșirii ilegale a bărbaților ucraineni (apți de luptă) din R. Moldova.

Schema infracțională a celor 10 persoane implicate, care au vârste cuprinse între 24 și 59 ani, a fost deconspirată urmare a documentării pentru o perioadă mai lungă de timp de către PCCOCS în comun cu Poliția de Frontieră.

Au urmat peste 20 de percheziții la domiciliile și în automobilele bănuiților – desfășurate inclusiv în colaborare cu Serviciul Grăniceresc de Stat al Ucrainei – de unde au fost ridicate mijloace de probă care au relevanță cauzei penale, inclusiv trei automobile folosite la organizarea migrației ilegale a ucrainenilor.

Astfel, în baza probelor acumulate, au fost reținute opt persoane (inclusiv cei doi polițiști de frontieră), iar două sunt cercetate în libertate. Investigațiile continuă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.