Principală  —  IMPORTANTE   —   Doi inspectori ai Biroului Vamal…

Doi inspectori ai Biroului Vamal Sud, cercetați de CNA pentru corupere pasivă. Ar fi pretins sistematic între 100 și 500 de euro pentru vămuirea mărfurilor

Imagine simbol

Doi inspectori vamali din cadrul Postului Cahul-Oancea al Biroului Vamal Sud au fost denunțați la Centrul Național Anticorupție (CNA) pentru pretinderea mijloacelor financiare ilicite în procesul de vămuire a mărfurilor de import și export, se arată în comunicatul CNA.

Potrivit materialelor cauzei, inspectorii ar fi pretins și primit sistematic de la transportatorii de pasageri și colete mijloace bănești între 100-500 de euro, suma variind în funcție de valoarea mărfurilor transportate. În cadrul acțiunilor de urmărire penala și a măsurilor speciale de investigații în cauza penală au fost documentate mai multe cazuri de pretindere, primire și transmitere, sub controlul CNA, a mijloacelor bănești, precum și a altor bunuri materiale.

Astăzi, ofițerii CNA au descins cu percheziții la Postul vamal Cahul-Oancea, la domiciliile și automobilele bănuiților, de unde au ridicat mai multe probe. Cercetările continuă sub conducerea procesuală a procurorilor din cadrul Procuraturii mun. Cahul.