Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Doi angajați ai Crocus City…

Doi angajați ai Crocus City Hall, inculpați într-un dosar penal pentru prestarea serviciilor care nu corespund cerințelor de siguranță

Foto: The Guardian

Doi angajați ai Crocus City Hall au devenit inculpați într-un dosar penal pentru prestarea unor servicii care nu corespund cerințelor de siguranță, scrie Meduza cu referire la Kommersant. Potrivit ziarului, dosarul a fost deschis pe 25 martie, la trei zile după atacul terorist. Inițial, acesta a fost investigat împotriva unor persoane neidentificate. Acesta a fost comasat cu cazul atacului terorist propriu-zis.

În aprilie, TASS a raportat că Comitetul de Investigații a deschis un dosar penal pentru neglijență împotriva persoanei responsabile de securitatea la incendiu de la Crocus și a șefului brigăzii de pompieri a sălii de concerte.

Sursele Kommersant apropiate anchetei au negat această informație, spunând că cei doi angajați au fost acuzați inițial de prestarea unor servicii care nu îndeplinesc cerințele de siguranță, iar șeful brigăzii de pompieri nu se află printre ei.

Potrivit interlocutorilor ziarului, ancheta consideră că ieșirile de incendiu din sala de concerte au fost închise, ceea ce a provocat moartea mai multor spectatori care nu au putut părăsi clădirea în flăcări. Inculpații în acest caz nu își recunosc vina. Potrivit lor, ieșirile erau deschise, dar spectatorii nu le-au putut folosi pentru că teroriștii le-au stat în cale.

Atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova a avut loc pe 22 martie. 144 de persoane au fost ucise în urma atacului.

Cu o zi înainte, RIA Novosti a relatat că a fost deschis un dosar penal în legătură cu atacul terorist de la Crocus, în temeiul articolului privind furnizarea de servicii care nu îndeplinesc cerințele de siguranță. Anterior nu se știa dacă există suspecți în acest caz.